Sou a: Inici / La incubadora de Bell-lloc busca noves empreses

La incubadora de Bell-lloc busca noves empreses

Una desena d'empreses consoliden el seu projecte i creixen en altres indrets

Una desena d'empreses han passat per la Incubadora d'Empreses d'Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d'Urgell des que va iniciar la seva activitat el 2012. La consolidació del projecte empresarial i necessitat de nous espais per créixer fa que aquestes empreses es traslladin cap a altres indrets i el viver finalitzi la seva funció per elles. Ara, amb nous espais lliures, la Incubadora llança una nova campanya "Activa la teva empresa" per trobar nous emprenedors que vulguin consolidar el seu projecte a aquesta localitat del Pla d'Urgell.

 

L'alcalde de l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell, Ramon Consola, destaca el doble valor estratègic que aquesta infraestructura té pel municipi. D'una banda, l'ocupació i activitat econòmica directa que generen aquestes microempreses al poble; i d'altra la possibilitat de promocionar el Polígon Industrial Vinyes del Mig que ja compta amb la implantació de dues empreses. "Si en un futur, aquestes empreses necessiten créixer amb parcel·les o construint naus, ho poden fer al mateix Bell-lloc d'Urgell, que compta amb un Polígon Industrial de primer ordre", explica.

 

Per la seva banda, el tècnic de promoció econòmica, Roger Bosch, fa èmfasi que "amb un cost fixe mensual de 102 euros, durant el primer any, i 108 euros durant el segon, un emprenedor pot activar el seu projecte amb els costos de local, llum, calefacció, aire condicionat, neteja, xarxa d'internet, servei de fax i fotocòpies... Així com pot també disposar dels serveis de formació, o lloguer de sala de conferències o sala de reunions". Bosch afegeix que, "de les empreses que ha passat per la incubadora, només una no ha pogut consolidar-se en els primers anys i ha tancat portes".

 

La Incubadora d'Empreses d'Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d'Urgell compta amb capacitat per acollir nou empreses, fins al mes de febrer tenia sis i ha tancat el mes de març amb tres, després de que tres projectes hagin crescut fora de la Incubadora. Durant aquest dos anys de vida, l'organisme ha acollit empreses amb activitats tan diverses com aplicatius informàtics comercials, formularis i documents digitals, taller d'aparelladors i bioconstrucció, estalvi energètic, consultoria en internacionalització, i logística de contenidors i exportació.

 

L'organisme impulsat per l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell i finançat en part amb fons europeus, està dins la xarxa de Centres Empresarials d'Innovació (CEIs) de la Diputació de Lleida.

 

Amb el suport de