Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell i MicroBank signen un conveni per afavorir crèdits a emprenedors

L'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell i MicroBank signen un conveni per afavorir crèdits a emprenedors

És el segon conveni d'aquestes característiques que es signa a les comarques de Ponent. El primer es va fer amb GloblaLleida.

MicroBank i l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell han signat el primer conveni de col·laboració a la Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometalúrgica de Bell-lloc. L'acord ha de facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits.

La signatura va anar a càrrec del director comercial de MicroBank, Ramón Gatell, i l'alcalde de Bell·lloc d’Urgell, Ramon Cònsola, que van estar acompanyats de Manuel Martín, director d'Àrea de Negoci de Lleida Cinturó Sud Caixabank, i Ramon Torruella, director de la Caixa de Bell-lloc d'Urgell.

De fet aquest oficina, i de manera prèvia, l'Ajuntament seran els primers filtres dels projectes que demanin els microcrèdits (fins a 25.000 euros), que no necessitaran avals però sí un estudi de viabilitat que farà la mateixa entitat financera. Aquesta línia de finançament va dirigida tant a persones amb projectes d’auto ocupació, com autònoms i joves microempresaris. MicroBank durà a terme una inversió creditícia de fins un milió d’euros.

Ramon Gatell va destacar la part social que també té aquest conveni ja que és una “porta oberta a totes les edats” pel que fa als emprenedors i que és “un primer pas per funcionar” noves empreses. També va remarcar la confiança de MicroBank en la Incubadora d'Empreses de Bell-lloc. Una confiança que Manuel Martín va ressaltar dient que aquest és el segon conveni d'aquestes característiques que es signa a les comarques de Ponent. El primer es va fer amb GloblaLleida.

Per la seva part Ramon Cònsola va agrair aquesta confiança al temps que recordava la feina que es porta fent des de l'Oficina de Promoció Econòmica de Bell-lloc. Una feina que ha superat l'àmbit local, a l'igual que la Incubadora d'Empreses, de la que va destacar el seu àmbit supracomarcal.

En la mateixa signatura Gatell va aprofitar per recordar que des de la creacióde MicroBank s'han concedit prop de 150.000 microcrèdits per un import de més de 931 milions d'euros. També va destacar els convenis signats amb 482 entitats socials que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats.